Z różnych książek (np. książki D. Browna, Ewangelia wg. Szatana) dowiadujemy się o spiskach na papieży, mordercach, itd. Czy naprawdę bycie głową Kościoła w tamtych czasch było takie niebezpieczne?
A może to bya istna sielanka i swawola?? (Ukryte przejścia z Watykanu i spotkania z kobietami???
Czekam na opinie:))
Pozdrawiam:)
Spisane.com Tematy
Reklama
Re: Spiski na papieży
Osobiście książek Browna nie czytałem i nie zamierzam czytać, W tamtych czasach Papieże byli bardzo przewrotnymi ludźmi więc się nie dziwny że były zamachy na nich
Powered by Darkons BBcode plugin w Tym artykule można przeczytać jak to kościół naraził się przyszłemu Zakonowi Syjonu zdejmując Merowingów z tronu, wiele innych przyczyn było m.in Sprawa z Dynastią Tudorów później święta inkwizycja itp., i nie dziwmy się tu, że były zamachy, ale niech się wypowie kto inny bo ja w tematyce papieży średniowiecza się nie orientuje
Powered by Darkons BBcode plugin w Tym artykule można przeczytać jak to kościół naraził się przyszłemu Zakonowi Syjonu zdejmując Merowingów z tronu, wiele innych przyczyn było m.in Sprawa z Dynastią Tudorów później święta inkwizycja itp., i nie dziwmy się tu, że były zamachy, ale niech się wypowie kto inny bo ja w tematyce papieży średniowiecza się nie orientuje
-

Darkon - Administrator

Nowości